- Az egyedüli magyar Kevin Richardson rajongói oldal - #SaveLions
Üdvözöllek!


Ő itt Kevin Richardson. Szerintem az egyik legcsodásabb- és tiszteletreméltóbb ember a Földön. Hivatásának választotta, hogy megvédje az afrikai oroszlánokat, ahogy csak teheti. Sajnos az elmúlt 30 évben Afrika oroszlánállománya 20%-ra csökkent, így már csak 15 000-30 000 (!) él a kontinensen. Kevin erre próbálja felhívni az emberek figyelmét azzal, hogy különleges köteléket alakított ki a nála élő oroszlánokkal és egyéb állatokkal (pl.hiéna). Ezáltal szeretne elérni az emberekhez, és olyan kegyetlen dolgokra rávilágítani, mint az Afrikában egyre népszerűbb "canned hunting". Ha többre vagy kíváncsi (márpedig remélem az vagy),  kattints  tovább ››

menü

Főoldal
Kevin

Extrák
Galéria


          hivatalos honlapjayoutube facebook ▫  twitter

     

> Bejelentkezés <

 

 

Top cserék

         

4/ korlátlan

 

 

Biográfia

evin Richardson 1974. október 8-án született a Dél-Afrikai Köztársaságban. Már egész kiskorában elkezdték vonzani az állatok, rengeteg háziállatot tartottak, és mindegyikükre különös figyelmet fordított. Nagyon szerette megfigyelni őket, a viselkedésüket egymással, vagy a reakciójukat az ember közelségére.
Elmondása szerint állatkerti állatgondozó sosem akart lenni, mert nem szereti, ha az állatok fogságban élnek. Viszont úgy érezte, az olyan állatoknak is szüksége van a boldogságra, ezért minél több tevékenységet kell nekik kitalálni. Ezt meg is tudta valósítani saját oroszlán-rezervátumában (neve: Kingdom of the White Lion), amely óriási területen fekszik Dél-Afrikában, nem messze Johannesburgtól, ahol az állatok természetes környezetükben élhetnek, biztonságban. Itt jelenleg 28 oroszlán él, és Kevin a legtöbbjükkel szoros kapcsolatot ápol. Szó szerint barátságot alakított ki velük, és egyéb állatokkal is, mint például hiénák (foltos és csíkos), leopárdok, gepárdok, egy zsiráf és egy sakál. Kapcsolatuk nem abból áll, hogy betanítja őket és miegyéb, ilyeneket nem csinál. Soha nem használt pálcát sem, vagy egyéb fenyítő eszközt. Kizárólag az egymással kialakított bizalomra, barátságra épít mikor velük van, és még aludni is képes mellettük. Oroszlánként kell viselkednie, például leereszkedik az ő magasságukba, játszik, úszik velük, akár kézből itatja őket, pedig ez mind végzetesnek hangzik az emberek számára. Ő viszont megtanulta, hogyan viselkedjen velük, és így teljes a harmónia a falkában.

Eredetileg zoológusnak készült, ezt is tanulta az egyetemen, de végül abbahagyta, és az oroszlánjai mellett kötött ki. Mivel ez saját vállalkozása, ő felelős a bevételekért - az pedig elég sokan van, mivel az állatokat etetni kell, és a területek is sokszor bővítésre szorulnak. Videókkal és filmekkel, interjúkkal próbál reklámot csinálni.
23 éves korától viszont egy ideig a Lion Park nevű helyen dolgozott, miután megismerkedett annak igazgatójával, Rodney Fuhr-rel. Rodney először megengedte neki, hogy látogassa az oroszlánokat, és megfigyelje őket, ám később Kevin elkezdett barátságot kötni két testvér kölyök oroszlánnal, Tauval és Napoleonnal. Pár évig a Lion Park részmunkaidős dolgozója volt.

Miután távozott a parkból, megnyitotta sajátját azért, hogy szeretett oroszlánjait átvigye oda, ezzel elkerülve, hogy eladják őket állatkertekbe, vagy egyéb sanyarú helyekre (később ki is derült, hogy a Lion Park szintén közreműködik a "canned hunting" borzalmas iparágában). Itt aztán falkákba rendezte őket, és az oroszlánok befogadták őt is, mint falkatagot.

Kevin természetesen kölyökkoruk óta ismeri az oroszlánjait, ezért vált lehetségessé, hogy azok így megszeressék, befogadják, és ne támadják meg őt. Bár azt tudni kell, hogy Kevin nagyon bátor ember, és szereti feszegetni a határokat - nemcsak az oroszlánokkal való interaktivitás, hanem egyéb tevékenységek terén is, például motorozás vagy helikopterezés. Szerinte annyin múlik az egész, hogy tudni kell, mikor álljon le . Az oroszlánoknak már ismeri a testbeszédét, a gesztusaikat, és ebből képes megállapítani, mikor nem szabad bemenni egy-egy állathoz, mert mondjuk éppen ideges, és nem vágyik társaságra.

Persze a sérülések elkerülése lehetetlen, Kevinnek is volt már néhány, de a legtöbb vagy azért volt, mert a pályafutása elején nem tudta felismerni azt a bizonyos határt, vagy pedig szimplán az oroszlánok durva játékmodora miatt.


Mint "oroszlánokkal suttogó", elég nagy ismertségre tett szert külföldön, főleg Dél-Afrikában, ahol ő maga is él. Ezt az ismertséget pedig felettébb nemes célokra fordítja, ugyanis az általa forgatott videókban, filmekben, és még a beszélgetéseken is, ahová meghívják, az oroszlánok védelméért küzd, mindig ezt hangsúlyozza egy-egy üzenet formájában. Főként a "canned hunting" nevű afrikai iparág ellen tiltakozik, és próbálja felnyitni az emberek szemét ezzel kapcsolatban. Erről a dologról, és a többi veszélyről, melyek Afrika oroszlánjait és élővilágát fenyegetik, a Mentsük meg az oroszlánokat! menüpontban írok bővebben.

Akár mi is támogathatjuk a kampányolásban, ha csak megnézzük a feltöltött videóit youtube-on, vagy kedveljük,kommenteljük, esetleg megosztjuk (ez a legjobb módja). Természetesen pénzadománnyal is segíthetjük parkjának működését és fennmaradását, ami nagyon fontos neki, és másoknak is (én is fontosnak tartom, mert csodálandó, amit csinál). Önkénteseket is szívesen fogadnak, amiért fizetni kell, de az a pénz 90%-ig az állatoknak megy (10%-ban pedig az önkéntesek ottani ellátására).
Ezen kívül persze e gyönyörű állatok megszerettetése is célja, és hogy mi is megbecsüljük őket. A hiénák rossz hírnevén is próbál változtatni, mivel egyáltalán nem aljas, gyáva dögevő tolvajok, ellentétben azzal, ami az emberek fejében él velük kapcsolatban.

Mivel rengeteget lehetne még írni Kevin életéről és munkásságáról, és nagyon sok érdekes, izgalmas és vicces története van, szívből ajánlom 2009-ben megjelent könyvét, melynek címe Part of the Pride: My Life Among the Big Cats of Africa. Sajnos magyarul nem jelent meg, de angolul is remekül érthető, ha valaki középszinten beszéli a nyelvet. Szuper könyv, érdemes beszerezni! :) (A képre kattintva az amazon.com-ra juttok, ahol megrendelhetitek, nagyon megbízható! Használtan nem drága.) 

 

Egy videó, melyben Kevin elmondja, hogy segíthetünk az oroszlánokon, ha megnézzük a feltöltött videóit és megosztjuk azokat. A videókat itt találjátok: The Lion Whisperer

 

Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok