- Az egyedüli magyar Kevin Richardson rajongói oldal - #SaveLions
Üdvözöllek!


Ő itt Kevin Richardson. Szerintem az egyik legcsodásabb- és tiszteletreméltóbb ember a Földön. Hivatásának választotta, hogy megvédje az afrikai oroszlánokat, ahogy csak teheti. Sajnos az elmúlt 30 évben Afrika oroszlánállománya 20%-ra csökkent, így már csak 15 000-30 000 (!) él a kontinensen. Kevin erre próbálja felhívni az emberek figyelmét azzal, hogy különleges köteléket alakított ki a nála élő oroszlánokkal és egyéb állatokkal (pl.hiéna). Ezáltal szeretne elérni az emberekhez, és olyan kegyetlen dolgokra rávilágítani, mint az Afrikában egyre népszerűbb "canned hunting". Ha többre vagy kíváncsi (márpedig remélem az vagy),  kattints  tovább ››

menü

Főoldal
Kevin

Extrák
Galéria


          hivatalos honlapjayoutube facebook ▫  twitter

     

> Bejelentkezés <

 

 

Top cserék

         

5/ korlátlan

 

 

Biográfia

evin Richardson 1974. október 8-án született a Dél-Afrikai Köztársaságban. Már egész kiskorában elkezdték vonzani az állatok, rengeteg háziállatot tartottak, és mindegyikükre különös figyelmet fordított. Nagyon szerette megfigyelni őket, a viselkedésüket egymással, vagy a reakciójukat az ember közelségére.
Elmondása szerint állatkerti állatgondozó sosem akart lenni, mert nem szereti, ha az állatok fogságban élnek. Viszont úgy érezte, az olyan állatoknak is szüksége van a boldogságra, ezért minél több tevékenységet kell nekik kitalálni. Ezt meg is tudta valósítani saját oroszlán-rezervátumában (neve: Kingdom of the White Lion), amely óriási területen fekszik Dél-Afrikában, nem messze Johannesburgtól, ahol az állatok természetes környezetükben élhetnek, biztonságban. Itt jelenleg 28 oroszlán él, és Kevin a legtöbbjükkel szoros kapcsolatot ápol. Szó szerint barátságot alakított ki velük, és egyéb állatokkal is, mint például hiénák (foltos és csíkos), leopárdok, gepárdok, egy zsiráf és egy sakál. Kapcsolatuk nem abból áll, hogy betanítja őket és miegyéb, ilyeneket nem csinál. Soha nem használt pálcát sem, vagy egyéb fenyítő eszközt. Kizárólag az egymással kialakított bizalomra, barátságra épít mikor velük van, és még aludni is képes mellettük. Oroszlánként kell viselkednie, például leereszkedik az ő magasságukba, játszik, úszik velük, akár kézből itatja őket, pedig ez mind végzetesnek hangzik az emberek számára. Ő viszont megtanulta, hogyan viselkedjen velük, és így teljes a harmónia a falkában.

Eredetileg zoológusnak készült, ezt is tanulta az egyetemen, de végül abbahagyta, és az oroszlánjai mellett kötött ki. Mivel ez saját vállalkozása, ő felelős a bevételekért - az pedig elég sokan van, mivel az állatokat etetni kell, és a területek is sokszor bővítésre szorulnak. Videókkal és filmekkel, interjúkkal próbál reklámot csinálni.
23 éves korától viszont egy ideig a Lion Park nevű helyen dolgozott, miután megismerkedett annak igazgatójával, Rodney Fuhr-rel. Rodney először megengedte neki, hogy látogassa az oroszlánokat, és megfigyelje őket, ám később Kevin elkezdett barátságot kötni két testvér kölyök oroszlánnal, Tauval és Napoleonnal. Pár évig a Lion Park részmunkaidős dolgozója volt.

Miután távozott a parkból, megnyitotta sajátját azért, hogy szeretett oroszlánjait átvigye oda, ezzel elkerülve, hogy eladják őket állatkertekbe, vagy egyéb sanyarú helyekre (később ki is derült, hogy a Lion Park szintén közreműködik a "canned hunting" borzalmas iparágában). Itt aztán falkákba rendezte őket, és az oroszlánok befogadták őt is, mint falkatagot.

Kevin természetesen kölyökkoruk óta ismeri az oroszlánjait, ezért vált lehetségessé, hogy azok így megszeressék, befogadják, és ne támadják meg őt. Bár azt tudni kell, hogy Kevin nagyon bátor ember, és szereti feszegetni a határokat - nemcsak az oroszlánokkal való interaktivitás, hanem egyéb tevékenységek terén is, például motorozás vagy helikopterezés. Szerinte annyin múlik az egész, hogy tudni kell, mikor álljon le . Az oroszlánoknak már ismeri a testbeszédét, a gesztusaikat, és ebből képes megállapítani, mikor nem szabad bemenni egy-egy állathoz, mert mondjuk éppen ideges, és nem vágyik társaságra.

Persze a sérülések elkerülése lehetetlen, Kevinnek is volt már néhány, de a legtöbb vagy azért volt, mert a pályafutása elején nem tudta felismerni azt a bizonyos határt, vagy pedig szimplán az oroszlánok durva játékmodora miatt.


Mint "oroszlánokkal suttogó", elég nagy ismertségre tett szert külföldön, főleg Dél-Afrikában, ahol ő maga is él. Ezt az ismertséget pedig felettébb nemes célokra fordítja, ugyanis az általa forgatott videókban, filmekben, és még a beszélgetéseken is, ahová meghívják, az oroszlánok védelméért küzd, mindig ezt hangsúlyozza egy-egy üzenet formájában. Főként a "canned hunting" nevű afrikai iparág ellen tiltakozik, és próbálja felnyitni az emberek szemét ezzel kapcsolatban. Erről a dologról, és a többi veszélyről, melyek Afrika oroszlánjait és élővilágát fenyegetik, a Mentsük meg az oroszlánokat! menüpontban írok bővebben.

Akár mi is támogathatjuk a kampányolásban, ha csak megnézzük a feltöltött videóit youtube-on, vagy kedveljük,kommenteljük, esetleg megosztjuk (ez a legjobb módja). Természetesen pénzadománnyal is segíthetjük parkjának működését és fennmaradását, ami nagyon fontos neki, és másoknak is (én is fontosnak tartom, mert csodálandó, amit csinál). Önkénteseket is szívesen fogadnak, amiért fizetni kell, de az a pénz 90%-ig az állatoknak megy (10%-ban pedig az önkéntesek ottani ellátására).
Ezen kívül persze e gyönyörű állatok megszerettetése is célja, és hogy mi is megbecsüljük őket. A hiénák rossz hírnevén is próbál változtatni, mivel egyáltalán nem aljas, gyáva dögevő tolvajok, ellentétben azzal, ami az emberek fejében él velük kapcsolatban.

Mivel rengeteget lehetne még írni Kevin életéről és munkásságáról, és nagyon sok érdekes, izgalmas és vicces története van, szívből ajánlom 2009-ben megjelent könyvét, melynek címe Part of the Pride: My Life Among the Big Cats of Africa. Sajnos magyarul nem jelent meg, de angolul is remekül érthető, ha valaki középszinten beszéli a nyelvet. Szuper könyv, érdemes beszerezni! :) (A képre kattintva az amazon.com-ra juttok, ahol megrendelhetitek, nagyon megbízható! Használtan nem drága.) 

 

Egy videó, melyben Kevin elmondja, hogy segíthetünk az oroszlánokon, ha megnézzük a feltöltött videóit és megosztjuk azokat. A videókat itt találjátok: The Lion Whisperer

 

STARSTABLE Online csatlakozz te is egy remek közösséghez! Daisy BLOG    *****    Érdekelnek a zenei újdonságok? Kattints! &#9205; Popusz: Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több.    *****    Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK